Tęczowa sałatka z krabowymi paluszkami

4.49 (168 ocen)

  • 30 min

Kolorowa imprezowa sałatka, która sprawdzi się również jako drugie śniadanie, przygotowana na bazie paluszków krabowych, kukurydzy, czerwonej fasoli, czarnego ryżu, świeżego szczypiorku i ugotowanych na twardo jajek.

  • 30 min

Składniki:

  • 300g paluszków krabowych
    120g czarnego ryżu
    1 puszka konserwowej kukurydzy
    1 puszka czerwonej fasoli
    4 jajka
    2 pęczki szczypiorku
    4 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Paluszki

Tęczowa sałatka z krabowymi paluszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1qlclin 1. Ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
  • 2. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w grubszą kostkę.
  • image-0sctvo3 3. Kukurydzę i czerwoną fasolę odsączyć z zalewy, a szczypiorek drobno posiekać.
  • image-009cnb9 4. Paluszki krabowe pokroić w kostkę.
  • image-05j4yvr 5. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, całość wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować