Tęczowa pianka z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.* Każdą z galaretek rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku, studzimy.
* Mleka mieszamy ze sobą. Dzielimy na 3 części.
* Formę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia.
* Jedną z galaretek mieszamy z 1 porcją mleka. Spieniamy mikserem, wylewamy na dno tortownicy. Odstawiamy do lodówki, by troszkę przytężało.
*Drugą galaretkę łączymy z kolejną porcją mleka, spieniamy, wylewamy na pierwszą warstwę z tortownicy. Wkładamy do lodówki.
* Tak samo postępujemy z trzecią galaretką.Odstawiamy do stężenia na ok pól godziny.
*Przezroczystą galaretkę rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu. Studzimy.
*Brzoskwinie kroimy w cienkie plastry, następnie każdy z nich przekrawamy na połowę. Wykładamy na ciasto. Zalewamy przezroczystą galaretką. Odstawiamy do lodówki.
Komentarze