Tęczowa pianka

3 (1 ocen)

Idealna na upalne dni

Składniki:

  • Po 1 galaretce malinowej, pomarańczowej i agrestowej
    2 szklanki jogurtu naturalnego
    1 ½ szklanki kremówki
    3 łyżki cukru pudru
    Łyżeczka cukru waniliowego
    Dowolne owoce do ozdoby
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tęczowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą galaretkę rozpuść w ¾ szklance gorącej wody
  • 2. Ubij szklankę kremówki z cukrem pudrem, dodaj jogurt, ubijaj 2-3 minuty. Podziel masę na 3 części.
  • 3. Jedną część masy wymieszaj z tężejącą galaretką. Wlej do formy, wstaw do lodówki.
  • 4. Gdy zastygnie w taki sam sposób przygotuj i wylej drugą część masy, a potem trzecią.
  • 5. Ubij resztę kremówki z cukrem waniliowym.
  • 6. Piankę wyjmij z formy.
  • 7. Udekoruj bitą śmietaną i owocami
  • 8. Moja wnuczka Julia zawsze prosi o dokładkę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować