Tęczowa pianka

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Uwielbiany przez dzieci, niebiańsko lekki, nieziemsko smaczny - błyskawiczny deser.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 opakowania mleka skondensowanego niesłodzonego /2x 300 ml/
    1 galaretka malinowa
    1 galaretka cytrynowa
    1 galaretka niebieska

    wiórki białej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tęczowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko skondensowane dobrze schłodzić, najlepiej włożyć na chwilę do zamrażarki .
  • 2. Galaretki rozpuścić w osobnych miseczkach, każdą w 1 szkl. wrzątku. Wystudzić.
  • 3. Schłodzone mleko skondensowane ubić /spienić/. Podzielić na 3 części.
  • 4. Każdą część spienionego mleka połączyć z galaretkami / każdą osobno/.
  • 5. Tortownicę 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
  • 6. Wylewać kolejno po 1 łyżce każdego koloru naprzemiennie na środek tortownicy.
  • 7. Wierzch wyrównać , posypać wiórkami z białej czekolady. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować