Tęczowa Pianka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Moja rodzina uwielbia słodkości a ja staram się zaskakiwać ich wciąż to nowymi pomysłami.Lubię gdy moje wypieki smakują i apetycznie wyglądają.

  • 60 min

Składniki:

  • 200 ml mleka
    paczka okrągłych biszkoptów
    2 opakowania bitej śmietany w proszku (śnieżka)
    3 jajka
    6 łyżek cukru pudru
    2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
    galaretki-1 niebieska, 1 rubinowa .1 cytrynowa
    poncz-woda +cukier+cytryna

Tęczowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć nasączonymi w ponczu biszkoptami.
    I masa.(niebieska)
    2 opakowania śnieżki ubić w 200 ml mleka.Galaretkę rozpuścić w szklance wody i ostudzoną dodać do śnieżek.
    II masa.(rubinowa)
    3 białka ubić z trzema łyżkami cukru pudru.Rubinową galaretkę rozpuścić w szklance wody i ostudzoną dodać do białek.
    III masa (cytrynowa)
    3 żółtka utrzeć z trzema łyżkami cukru pudru i dodać 2-3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego. Następnie dodać galaretkę cytrynową rozpuszczoną w szklance wody i wystudzoną.

Porady

Warstwy wylewać kolejno pamiętając, aby poprzednia lekko stężała.Ozdobić można według uznania ja zrobiłam kratkę widelcem:P Smacznego.:)

Komentarze

Podobne przepisy