Tęczowa lampka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każdy smak galaretki rozpuszcza się w gorącej wodzie w osobnych naczyniach według przepisu na opakowaniu. Najpierw do lampki należy wlać powoli truskawkową galaretkę. Lampkę należy umieścić w pozycji pochyłej, a jednocześnie stabilnej. Następnie cytrynową galaretkę rozpuszcza się w gorącej wodzie a po przestudzeniu dolewamy ją do ubitej śnieżki i miksujemy tak aby uzyskać ptasie mleczko. Gotową masę wlewamy na zastygniętą pierwszą galaretkę. Trzecią galaretkę agrestową rozpuszcza się w nieco mniejszej ilości wody niż widnieje na opakowaniu, a po wystudzeniu postępować jak z pozostałymi. Gdy galaretki są wystarczająco stężone możemy postawić lampkę na poziomej powierzchni. Na koniec galaretkę cytrynową wlewamy do pozostałej części lampki, i dekorujemy dowolnymi owocami, gdy stężeje kładziemy na nią ubitą śnieżkę. Całość możemy pokryć startą czekoladą. Smacznego!
Porady
Przygotowywanie deseru najlepiej zacząć dwa dni wcześniej!
Komentarze