Tęczowa babka serowa

4.5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Pyszna babka serowa na zimno. Ładnie się prezentuje i jest łatwa w wykonaniu.

  • 30 min

Składniki:

  • 70 dag twarogu śmietankowego mielonego np. Piątnica lub President
    3 jajka
    1 szklanka cukru
    1 opakowanie cukru wanilinowego
    1 galaretka różowa
    1 galaretka pomarańczowa
    1 galaretka fioletowa
    kandyzowane owoce do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Tęczowa babka serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka z cukrem ubić na puszystą masę ok. 5 minut na najwyższych obrotach miksera. Wsypać cukier wanilinowy i dodać ser. Miksować do uzyskania jednolitej masy. Powstałą masę podzielić na trzy równe części - każda po ok. 300 ml.
  • 2. Każdą z trzech galaretek rozpuścić w 200 ml wody i zostawić do wystudzenia.
  • 3. Wystudzone galaretki przelać do podzielonej na 3 części masy serowej. Dokładnie wymieszać.
  • 4. Pomarańczową masę przelać do formy i wstawić do lodówki w celu schłodzenia. Następnie wlać masę różową i wstawić do lodówki. Tak samo postąpić z trzecią masą - fioletową. Schładzać całość w lodówce przez kilka godzin.
  • 5. Po wyjęciu babki serowej z formy udekorować kandyzowanymi owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować