Tęczowa babka serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka z cukrem ubić na puszystą masę ok. 5 minut na najwyższych obrotach miksera. Wsypać cukier wanilinowy i dodać ser. Miksować do uzyskania jednolitej masy. Powstałą masę podzielić na trzy równe części - każda po ok. 300 ml.
2.Każdą z trzech galaretek rozpuścić w 200 ml wody i zostawić do wystudzenia.
3.Wystudzone galaretki przelać do podzielonej na 3 części masy serowej. Dokładnie wymieszać.
4.Pomarańczową masę przelać do formy i wstawić do lodówki w celu schłodzenia. Następnie wlać masę różową i wstawić do lodówki. Tak samo postąpić z trzecią masą - fioletową. Schładzać całość w lodówce przez kilka godzin.
5.Po wyjęciu babki serowej z formy udekorować kandyzowanymi owocami.
Komentarze