Tęczowa baba wielkanocna

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Trochę inna babka, lekka, owocowa i bardzo kolorowa. Wspaniała dla miłośników galaretki.

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:


  • - galaretka szafirowa: 1 opakowanie
    - galaretka pomarańczowa: 1 opakowanie
    - galaretka cytrynowa: 1 opakowanie
    - galaretka porzeczkowa: 1 opakowanie
    - galaretka agretsowa: 1 opakowanie
    - niesłodzone mleko skondensowane: 1 puszka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tęczowa baba wielkanocna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy sobie formę do babki.
  • 2. Rozpuszczamy pierwszą galaretkę szafirową w 450 ml wody. Dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy tyle mleka skondensowanego by uzyskać odpowiedni kolor. pierwszą szklistą część wlewamy na dno formy i odstawiamy do stężenia, gdy stężeje wylewamy na nią część matową (którą najlepiej trzymać w cieple by za szybko nie stężała).
  • 3. Tak postępujemy z kolejnymi galaretkami. Całość musi nam ładnie zastygnąć.
  • 4. Po tym czasie babkę wyjmujemy z formy, zanurzając ją na 2 sekundy dosłownie w wrzącej wodzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

4.5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Wielkanocna baba drożdżowa

To może cię zainteresować