Ciasto tęcza z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Z podanych składników upiec biszkopt. Piec ok. 25 min w temp. 170 stopni. Ostudzić.
2. Ugotować budyń z cukrem. Masło połączyć z przestudzonym budyniem. Połowę Masy budyniowej nałożyć na biszkopt.
3. Jabłka obrać zetrzeć na tarce o dużych oczkach, poddusić z cukrem. Do gorących jabłek wsypać suchą galaretkę i dokładnie wymieszać. Przestudzone jabłka nałożyć na masę budyniową. Na jabłka nałożyć drugą część masy budyniowej.
4. Na masie budyniowej ułożyć biszkopty i zalać niebieską tężejącą galaretką. Schłodzić.
5. Kremówkę ubić z cukrem i śmietan-fix. Masę śmietanową wyłożyć na niebieską galaretkę.
6. Na patelni roztopić łyżeczkę masła dodać wiórki kokosowe. Mieszać do zarumienienia posypki. Ostudzić posypać masę śmietanową uprażonym kokosem.
Komentarze