Tawa Tawas

0 (0 ocen)

Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu.Przepis pochodzi z bloga Kuchnia w opałach

Składniki:

  • 2 szk mąki pszennej typ 500
    2 szczypty soli
    2 jajka
    8 łyżek zimnej wody
    2 łyżeczki masła ( miękkiego )
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tawa tawas - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze składników zagnieść ciasto.
    Włożyć je do miski, zakryć ściereczką i zostawić na 10 minut.
    Potem z ciasta wałkować ruloniki i ciąć na kawałki tak jak kopytka.
    Zostawić na 5 minut a potem smażyć na głębokim oleju na złoty kolor z każdej strony.
    Usmażone Tawa Tawas odsączyć na ręczniku papierowym i oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować