Sos tatarski na kremówce z grzybami leśnymi

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pierwszy raz robiłam sos tatarski na kremówce,jest delikatny aksamitny i smakuje zdecydowanie lepiej niż na zwykłej śmietance!

  • 15 min

Składniki:

  • 2 jajka
    2 łyżki majonezu
    4 łyżki śmietany kremówki 30%
    1/2 szklanki marynowanych maślaków
    1 duży ząbek czosnku
    1/2 pęczka szczypiorku
    2 ogórki kiszone lub konserwowe
    sól morska do smaku
    szczypta cukru
    pieprz kolorowy z młynka do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sos tatarski na kremówce z grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ugotować na twardo ostudzić obrać przekroić wzdłuż na połowę wydrążyć żółtka,białka drobniutko posiekać.

    Żółtka rozetrzeć na gładko z majonezem i śmietanką oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem,resztę składników drobno posiekać -maślaki osączyć dobrze z zalewy,wszystko razem połączyć ze sobą doprawić do smaku solą cukrem i pieprzem jeszcze raz wymieszać i włożyć do lodówki w celu schłodzenia.Przed podaniem posypać częścią posiekanego szczypiorku
    Podawać do pieczystych mięs i wędlin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować