Tatar ze śledzia po węgiersku

  • wyświetlono: 678 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Przystawka np na stół świąteczny.

Brenia
  • Łatwy

Składniki


- śledzie Matias: 3 sztuki
- jajka na twardo: 2 sztuki
- korniszony: 2 sztuki
- kapary: 1 łyżka
- papryka marynowana: 1 sztuka
- podgrzybki marynowane: 3 sztuki
- cebula czerwona: 1 sztuka
SOS:
- miód naturalny: 1 łyżka
- musztarda ostra: 1 łyżka
- pasta pomidorowa: 2 łyżki
- pieprz czarny świeżo mielony: 1 szczypta
- papryka czerwona mielona: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Tatar ze śledzia po węgiersku

  • 1. Wszystkie składniki kroimy w drobna kostkę, śledzie w nieco większą.
    Składniki sosu mieszamy ze sobą w odrębnym naczyniu, a następnie dodajemy do pokrojonych składników. Wszystko ze sobą mieszamy i odstawiamy poza lodówką na godzinę. Po upłynięciu czasu wsadzamy do lodówki na pół godziny i podajemy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zimaWigiliaboże narodzeniepotrawy_wigilijnelaureat konkursu

Komentarze

Podobne przepisy

wiktoria dzwonek

Dodane przez: viki2903

Tatar ze śledzia z azjatycka nutą

Alternatywa dla tradycyjnie przyrządzonego...

Dodane przez: Karinaw

Tatar ze śledzia

Ten przepis również dostałam od...

TATAR ZE ŚLEDZIA

Dodane przez: Konto nieaktywne

Tatar ze śledzia

Idealny jako przystawka. Alternatywa...

Tatar ze śledzia z marynowaną papryką

Dodane przez: igraszki losu

Tatar ze śledzia z marynowaną papryką

Tatar kojarzy nam się z mięsem,...

Tatar ze śledzia.

Dodane przez: euphoriaa33

Tatar ze śledzia

Prosty i szybki w przygotowaniu....

Tatar ze śledzia i kiszonej kapusty

Dodane przez: Lipcowadziewczyna

Tatar ze śledzia i kiszonej kapusty

Tatar ze śledzia z dodatkiem kiszonej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE