Tatar ze śledzia i kiszonej kapusty

0 (0 ocen)

Tatar ze śledzia z dodatkiem kiszonej kapusty, papryki i szczypiorku.

Składniki:

  • 6 matjasów
    200 g kapusty kiszonej
    1 czerwona papryka
    4 łyżki posiekanego szczypiorku
    2 łyżki majonezu
    1/2 łyżki musztardy
    natka pietruszki
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tatar ze śledzia i kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tatar ze śledzia i kiszonej kapusty 1. Śledzie moczymy około 20 minut w wodzie, odcedzamy i kroimy w kawałki. Przekładamy do miski, dodajemy odsączoną i posiekaną kapustę, pokrojoną w drobną kostkę paprykę, szczypiorek,musztardę i majonez. Przyprawiamy do smaku. Całość mieszamy, wkładamy do foremek i zostawiamy w lodówce na około godzinę. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Majonez Matias Papryka Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować