Tatar ze śledzia

0 (0 ocen)

sprawdza się na święta ale i również jako zakąska na przyjęcia

Składniki:

  • 6 płatów śledziowych marynowanych w oleju
    6 mniejszych ogórków konserwowych
    1 papryka konserwowa
    250 gram pieczarek marynowanych
    pieprz do smaku
    natka pietruszki do dekoracji

Tatar ze śledzia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę i przełożyć na durszlak do odsączenia. Płaty śledziowe pokroić w kostkę i również dać na durszlak, żeby odsączyć z nadmiaru oleju. Śledzie w warzywa konserwowe przełożyć do miski. Doprawić do smaku pieprzem i dokładnie razem wymieszać. Na półmisku układać porcje w formie tymbalika. Na wierzchu udekorować natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy