Tatar ze śledzia

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Śledź w nowej odsłonie, z kolorową salsą, bardzo świątecznie

  • 20 min

Składniki:

  • - 4 filety ze śledzia w oleju
    - sok z 1/2 cytryny
    - 4 ogórki konserwowe
    - 1/2 słoiczka marynowanych pieczarek
    - 3 plastry marynowanej papryki
    - 1/2 słoiczka czarnych oliwek bez pestek
    - 1 cebula
    - pęczek zielonej pietruszki
    - 3 łyżki oliwy
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Tatar

Tatar ze śledzia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tatar ze śledzia 1. - Śledzia pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny.
    - Cebulę pokroić w drobną kostkę, posolić i odstawić.
    - Ogórki, pieczarki, paprykę i oliwki pokroić w drobną kostkę.
  • 2. - Składniki sałatki połączyć z cebulą i posiekaną natką pietruszki.
    - Doprawić solą i pieprzem, dodać oliwę.
    - Sałatkę wyłożyć do metalowej obręczy i delikatnie ucisnąć.
    - Na wierzchu położyć pokrojonego śledzia w kostkę.
  • 3. - Sałatkę wyłożyć do metalowej obręczy i delikatnie ucisnąć.
    - Na wierzchu położyć pokrojonego śledzia w kostkę.

Porady

Można również wymieszać wszystkie składniki razem i nakładać porcje tatara kulką do lodów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_12-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Tatar ze śledzia

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tatar ze śledzia

mariwanna świetna przystawka nie tylko na Wigilię 15 min

To może cię zainteresować