Tatar ze śledzia

  • wyświetlono: 809 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Na różnych imprezach okolicznościowych, przeważnie śledzia spotykamy w oleju lub w śmietanie. Dziś chciałbym przedstawić Wam pomysł na bardzo fajnego tatara ze śledzia.

gizmo_ne
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- śledź: 0.06 kilograma
- cebula: 1 sztuka
- Jajko: 1 sztuka
- ogórek zielone: 1 sztuka
- rzodkiewka: 1 sztuka
- pieprz czarny: 1 szczypta
- szczypior: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Tatar ze śledzia

  • Tatar ze śledzia1. Śledzia kroimy na drobną kostkę. Nie możemy go mielić przez maszynkę. Do pokrojonego śledzia dodajemy cebulkę pokrojona w drobną kostkę i ugotowane jajko ( bez żółtka). Dodajemy pokrojony szczypior i przyprawiamy pieprzem.
    Formujemy na talerzu i dekorujemy ogórkiem i rzodkiewką. ( Ogórkiem najlepiej owinąć naszego tatara).
    Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zimaWigiliaśledźwiosnaboże narodzeniekuchnia polskajesieńtatarślubimprezy

Komentarze

Podobne przepisy

Tatar ze śledzia i kiszonej kapusty

Dodane przez: Lipcowadziewczyna

Tatar ze śledzia i kiszonej kapusty

Tatar ze śledzia z dodatkiem kiszonej...

Tatar ze śledzia

Dodane przez: joanna30

Tatar ze śledzia

Pyszna i aromatyczna przystawka....

śledziowy tatar

Dodane przez: beatkaa153

Kolorowy tatar ze śledzia

Śledź tradycyjny troszkę inaczej.

tatar ze śledzia

Dodane przez: Brenia

Tatar ze śledzia po węgiersku

Przystawka np na stół świąteczny.

wiktoria dzwonek

Dodane przez: viki2903

Tatar ze śledzia z azjatycka nutą

Alternatywa dla tradycyjnie przyrządzonego...

Dodane przez: Karinaw

Tatar ze śledzia

Ten przepis również dostałam od...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE