Tatar z wołowiny

0 (0 ocen)

  • Średni

Tatar, cudowna przystawka dla wymagających mogąca być sama daniem głównym.

  • Średni

Składniki:


  • - polędwica wołowa: 500 gramów
    - ogórki kiszone: 3 sztuki
    - cebulki: 2 sztuki
    - kapary: 3 sztuki
    - pieprz: 2 szczypty
    - sól: 3 szczypty
    - jajka: 5 sztuk
    - oliwa z oliwek: 100 mililitrów

Tatar z wołowiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwice myjemy i mielimy w maszynce.
  • 2. Ogórki kiszone i cebulkę kroimy w drobną kostkę.
  • 3. Zmieloną polędwicę doprawiamy do smaku solą, pieprzem maggi i oliwą z oliwek. Wg własnego gustu.
  • 4. Bierzemy w dłoń niedużą kulkę mięsa formujemy w dłoni okrąg z wgłębieniem na jajko.
  • 5. Oddzielamy jajko od białka i delikatnie wkładamy żółtko do wgłębienia.
  • 6. Obok tatara układamy pokrojona w kostkę cebulkę i ogórki i kapary
  • 7. Podajemy zaraz po zrobieniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy