Tatar z wędzonego łososia z kaparami

4.5 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wykwintna przystawka w sam raz na uroczystą kolację. Pasuje do białego wina i szampana.

Składniki:

  • ● 10 dag wędzonego łososia
    ● cebula
    ● 2 korniszony
    ● łyżka kaparów
    ● oliwa
    ● sok z cytryny
    ● sól
    ● pieprz
    ● cytryna
    ● 1-2 piórka szczypiorku
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki

Tatar z wędzonego łososia z kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia drobno kroimy. Cebulę
    obieramy i razem z korniszonami
    kroimy w małą
    kostkę. Kapary rozdrabniamy,
    a następnie mieszamy z korniszonami.
  • 2. Na środku talerza układamy
    kapary z korniszonami.
    Dookoła wykładamy cebulę, a na zewnątrz łososia. Skrapiamy
    oliwą i sokiem z cytryny.
    Wstawiamy do lodówki
    przynajmniej na 30 minut.
  • 3. Szczypiorek myjemy i osuszamy.
    Drobno kroimy. Dekorujemy
    talerz. Cytrynę kroimy
    w niewielkie cząstki. Sól,
    pieprz, oliwę i cytrynę podajemy
    osobno.

Porady

Tatara podajemy z białym pieczywem lub grzankami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować