Tatar z wędzonego łososia w francuskiej łódeczce .

0 (0 ocen)

Coś extra i coś co uwielbiam - ryba , ale nie byle jaka . Łosoś wędzony na zimno posiekany z świeżym koperkiem i odrobiną oleju i cytryny .Serwowany w łódeczce zrobionej z ciasta francuskiego .

Składniki:

  • 30 dag łososia wędzonego na zimno

    1/2 małego słoika mini korniszonków

    1/2 cytryny

    olej

    sól morska

    pieprz kolorowy

    ciasto francuskie

    koperek świeży

Tatar z wędzonego łososia w francuskiej łódeczce . - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto francuskie nakładamy na miseczki i pieczemy 1. Ciasto francuskie kroimy na szersze paski . Nakładamy na miseczki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15 min.

  • 2. Łososia siekamy. Korniszonki kroimy drobno. Kilka sztuk zostawiamy do ozdoby. Koperek siekamy drobno. Do posiekanego łososia dajemy pokrojone korniszony, lekko solimy. Dodajemy posiekany koperek , odrobinę soku z cytryny i odrobina oleju. Mieszamy dobrze. Upieczone łódeczki wyciągamy z piekarnika. Kiedy lekko wystudzą się nakładamy na nie naszego tatara. Ozdabiamy ogóreczkiem i koperkiem. Podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy