Tatar z wędzonego łososia i kawioru

4.5 (153 ocen)

  • 30 min

Dziś zapraszam na pyszna i zdrową przystawkę. Pyszny tatar z wędzonego łososia z awokado, ogórkiem i kawiorem.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    ◦150 g wędzonego łososia
    ◦ok. 4 łyżek kawioru
    ◦1 awokado
    ◦½ wężowego ogórka
    ◦sok z cytryny
    ◦2 łyżki posiekanego koperku
    ◦4 łyżki serka kremowego
    ◦½ łyżeczki oliwy z oliwek
    ◦sól
    ◦pieprz
    ◦sos sojowy
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Tatar Dodatki

Tatar z wędzonego łososia i kawioru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Awokado przecinamy na pół, usuwamy pestkę. Miąższ nacinamy w kratkę i usuwamy go za pomocą łyżki. Drobno siekamy, skrapiamy sokiem z cytryny i solimy. Zielonego ogórka myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Solimy i odstawiamy. Koperek drobno siekamy. Z ogórków odlewamy nadmiar wody, dodajemy koperek i oliwę. Mieszamy. Na talerzach stawiamy ringi. Na spód układamy awokado, następnie łososia, którego skrapiamy sokiem z cytryny i zielonego ogórka. Na ogórka ponownie dajemy łososia, na którego nakładamy kremowy serek. Na wierzch dajemy kawior. Dekorujemy koperkiem i przyprawiamy solą i pieprzem. Danie wstawiamy do lodówki. Przed podaniem skrapiamy sosem sojowym i zdejmujemy ringi.

Porady

,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Kawior Łosoś wędzony

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować