Tatar z wędzonego łososia

0 (0 ocen)

  • 10 min

Miła alternatywa dla tych, co nie przepadają za tatarem z mięsa wołowego.

  • 10 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    100 g wędzonego łososia
    1 średni kiszony ogórek
    1 szalotka
    1 łyżka szczypiorku drobno posiekanego
    1 łyżka zielonych oliwek drobno posiekanych
    kiełki rzodkiewki do dekoracji
    pieprz

Tatar z wędzonego łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki drobno pokroić i przełożyć do miseczki.
    Doprawić pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
    Sól nie jest wskazana, gdyż łosoś jest wystarczająco słony.
    Można dodać odrobinę oliwy, aby konsystencja była bardziej zwarta.

    Mojego tatara podałam z czosnkowymi grzankami, z odrobiną suszonych pomidorów.

Komentarze

Podobne przepisy