Tatar z wędzonego łososia

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

pyszne i zdrowe danie

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Wędzony łosoś 150g
    1/2 awokado
    1/2 soku z limonki
    3 krążki czerwonej cebulki
    oliwa
    sól, pieprz
    kiełki – dowolne (u mnie rzodkiewka)
    Dodatki:
    Ogórek kiszony
    papryka świeża żółtka, czerwona
    marynowana dynia
    jabłuszka kaparowe
    koperek lub pietruszka

Tatar z wędzonego łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia dokładnie posiekać nożem. Odstawić. Awokado obrać, drobno posiekać w kosteczkę, skropić sokiem z limonki. Cebulę czerwoną również drobno posiekać – skropić łyżką oliwy.
    Na talerz wyłożyć kolejno:
    Łosoś, awokado, cebula, kiełki, zielenina.
    Dodatki poukładać obok.
    Wszystko można przyprawić solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy