Tatar z parówek

4.47 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To wersja tatara dla osób, które nie jedzą surowego mięsa.

Składniki:

  • 1 kg grubych parówek
    3 cebule
    5 ogórków kiszonych
    3 łyżki oliwy
    żółtko
    przyprawa uniwersalna
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (180 ocen)

Zobacz również:

Ogórki kiszone Przystawki

Tatar z parówek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z parówek usuwamy osłonki. Mielimy. Cebule obieramy. Razem z ogórkami
    kroimy w małą kostkę.
  • 2. Do parówek dodajemy żółtko, oliwę i 2 łyżki cebuli. Doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Wykładamy na talerz i formujemy półkulę. Wokół układamy ogórki i pozostałą cebulę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować