Tatar z łososiem

0 (0 ocen)

Tak przygotowany możemy przetrzymywać ok 2 dni. Ja jednak przygotowuje go bezpośrednio przed spożyciem. Polecam na przystawkę, śniadanie lub kolację. Tatara można , a nawet jest to wskazane podać z surowym żółtkiem.

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    • 100 gram łososia wędzonego,
    • 1 mały ogórek kiszony,
    • 4 pieczarki marynowane,
    • 4 oliwki zielone,
    • oliwa,
    • świeżo mielony czarny pieprz do podania,
    • plasterki cytryny do podania,
    • natka pietruszki do dekoracji

Tatar z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • łączenie składników 1. Łososia kroimy w drobną kostkę. Ogórka kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w kostkę. Oliwki przekrawamy i kroimy w kosteczkę. Tak przygotowane składniki przekładamy na talerz lub do miski. Dodajemy około 1-2 łyżki oliwy i mieszamy całość. Otrzymaną masę dzielimy na 2 części. Z każdej części toczymy w dłoniach kulę, spłaszczamy i układamy na talerzu. Tatar dekorujemy natką pietruszki i cytryną. Podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy