Tatar z łososia wędzonego z imbirem

0 (0 ocen)

Pyszna wersja tatara z wędzonego łososia z dodatkiem marynowanego imbiru. Na pomysł zrobienia takiej mieszanki wpadłam po zrobieniu łososia w galarecie. Połączenie łososia z marynowanym imbirem tak bardzo mi zasmakowało, że postanowiłam z niego ponownie skorzystać. 4 porcje

Składniki:

  • 100 g łososia
    30 g imbiru marynowanego
    2 łyżki posiekanej kolendry
    1 łyżeczka kaparów
    15 szt oliwek czarnych + 4 do przybrania
    sok z 1/2 limonki
    2 łyżeczki sosu sojowego ciemnego
    3 łyżeczki oleju z orzeszków ziemnych
    pieprz młotkowany kolendrowy lub zwykły
    ew sól

Tatar z łososia wędzonego z imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Łososia, kapary, oliwki, imbir drobno posiekać.
  • 2. 2.Wymieszać sok z limonki z sosem sojowym i olejem.
  • 3. 3.Posiekane składniki polać sosem, dodać kolendrę, dobrze wymieszać. Doprawić pieprzem, ewentualnie solą. Podzielić na indywidualne porcje, przybrać pokrojonymi w plasterki oliwkami, podawać z ćwiartką limonki. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy