Tatar z łososia na melonie

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Tatar z łososia i melona - szybki, łatwy, a co najważniejsze smaczny kąsek ! Do tego proponuję zupę z mrożonego groszku z grzankami.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - łosoś: 100 gramów
    - cebula (najlepiej fioletowa): 1 sztuka
    - melon średni: 1 sztuka
    - oliwa z oliwek: 2 łyżeczki
    - curry: 1 łyżeczka
    SóL, PIEPRZ:

Tatar z łososia na melonie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia, cebulę i melona kroimy w drobną kostkę, doprawiamy solą pieprzem i curry, całość mieszamy dodając oliwę z oliwek, możemy pokropić cytryną dla wyraźniejszego smaku.

    + zupa z mrożonego groszku z grzankami (opakowanie mrożonego groszku gotujemy i doprawiamy solą i pieprzem), po zagotowaniu całość miksujemy i podajemy z grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy