Tatar z łososia i avocado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Łososia drobno posiekać i doprawić solą, pieprzem oraz tabasco do smaku.
2.Avocado oraz suszone pomidory pokroić w drobną kostkę, następnie wymieszać, dodać sok z cytryny, całość doprawić solą oraz pieprzem i ponownie wymieszać.
3.W celu łatwiejszego formowania dania przygotować 4 metalowe lub plastikowe obręcze, wyłożyć je papierem do gotowania SAGA ułożyć w nich tatar, a na górę położyć avocado z suszonymi pomidorami.
4.Wszystkie składniki sosu wymieszać ze sobą przy pomocy blandera.
5.Przygotować 4 arkusze papieru do gotowania SAGA. Z każdego uformować stożek do dekoracji i napełnić go przygotowanym wcześniej sosem.
6.Przed podaniem zdjąć obręcze z tatara. Stożek napełniony sosem położyć na talerzu obok dania, tak aby każdy mógł dodawać sos według własnego upodobania.
Komentarze