Tatar z łososia

5 (1 ocen)

  • 30 min

Delikatny, a w smaku nie do pobicia :)

  • 30 min

Składniki:

  • 150 g świeżego łososia bez skóry i ości
    marynata :
    sok z 1/2 niedużej cytryny
    2 łyżki maggi w płynie + 1 łyżka oliwy
    szczypta pieprzu
    1 łyżka posiekanego koperku ( może być mrożony)
    póżniej dodane :
    2 - 3 łyżki majonezu
    znowu 1 łyżka koperku + 1/2 łyżki posiekanej natki
    1 - 2 obrane i pokrojone w drobną kosteczkę ogórki konserwowe ( zależy od ich wielkości )
    1 średnia cebula bardzo drobno pokrojona
    ewentualnie jeszcze odrobinę soli i pieprzu
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki Tatar

Tatar z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia pokroić na małe kawałki, polać marynatą, przykryć i odstawić do lodówki na 24 godz., w tym czasie kilka razy go pomieszać, aby dokładnie przeszedł smakiem
    Po tym czasie rybę drobniusieńko posiekać, dodać ogórki, cebulę, majonez, koperek, natkę, wymieszać, doprawić do smaku.
    Można podawać ze świeżym pieczywem lub jako przystawkę w kompozycji np. z połówkami jajek na twardo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Łosoś Marynata Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować