Tatar z łososia

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Danie dla miłośników świeżej surowej ryby. Tatar z łososia z kaparami, marynowanym zielonym pieprzem i szalotką, skropiony limonką jest idealny jako przystawka na imprezę, ale równie dobrze sprawdzi się na uroczystej kolacji. Zawsze jest okazja, żeby spróbować takiego dania. Białe wytrawne wino i skropione oliwą grzanki z bagietki dopełnią całości.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g świeżego surowego filetu łososia bez skóry
    1 cebula szalotka
    sok z 1 limonki
    kilka marynowanych kaparów
    kilkanaście ziaren marynowanego zielonego pieprzu
    1/4 pęczka koperku
    sól i pieprz do smaku

Tatar z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tatar z łososia 1. Rybę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, drobno posiekać i przełożyć do miski. Cebulę drobno pokroić, koperek posiekać, kapary pokroić na ćwiartki. Wszystko przełożyć do miski z łososiem, dodać ziarna marynowanego pieprzu, skropić sokiem z limonki, doprawić solą i pieprzem mielonym i dokładnie wymieszać. Tatar odstawić do lodówki na ok. godzinę.

    SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy