Tatar wołowy z żółtkiem

4.5 (163 ocen)

  • 30 min

Chyba każdy zna tą prostą, ale smaczną potrawę !

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g mielonej polędwicy wołowej
    1/4 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki papryki mielonej ostrej lub słodkiej (według uznania)
    2 szczypty świeżo mielonego czarnego pieprzu
    1 - 2 łyżki przeprawy maggii
    2 łyżki oleju
    Dodatkowo:
    pokrojona w drobną kosteczkę cebula
    pokrojone w drobną kosteczkę ogórki konserwowe
    8-10 żółtek
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne Przystawki Tatar

Tatar wołowy z żółtkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmieloną polędwicę wołową łączymy ze wszystkimi przyprawami i wyrabiamy na gładką masę.
  • 2. Formujemy średniej wielkości kulki i robimy w nich wglębienia.
  • 3. Do każdego środka wkładamy delikatnie surowe żółtko.
  • 4. Podajemy na talerzu z posiekaną cebulką i ogórkami konserwowywmi, których ilość każdy dobiera sobie według własnego uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować