Tatar wołowy z ogórkiem

  • wyświetlono: 1171 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Potrawa idealna jako starter do dania głównego, niezastąpiona podczas każdej imprezy.

  • 15min

Składniki

2 opakowania tatara wołowego
2 żółtka
1 cebula
2 małe ogórki konserwowe
4 małe grzybki konserwowe, opcjonalnie 1 nieduży płat papryki konserwowej
chrzan (1 łyżeczka)
przyprawa maggi (do smaku)
sól
pieprz
łyżka oleju
2 łyżki wody

Sposób przygotowania przepisu:

Tatar wołowy z ogórkiem

  • 1. Mięso wyjąć z opakowania, przełożyć do dużej miski. Posolić i popieprzyć dodać odrobinę wody i oleju.
    Dokładnie wymieszać , następnie dodać 2 żółtka ponownie wymieszać na jednolitą masę. Cebulę ogórki i grzybki bardzo drobno posiekać dodać do mięsa. przyprawić maggi oraz chrzanem. Wymieszać. Można podawać ze świeżym chlebem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwil

Komentarze

Podobne przepisy

Tatarowy torcik

Dodane przez: Wioleczka1

Tatar wołowy

Ładnie wyglądający tatarowy torcik

Tatar wołowy

Dodane przez: Goszka

Tatar wołowy

Tak przygotowany tatar, z dużą...

Tatar

Dodane przez: Grzegorz Milczarek

Tatar z udźca wołowego

Tatar z udźca wołowego .

Rollsy z tortilli z tatarem wołowym

Dodane przez: Andzia Pichci

Rollsy z tortilli z tatarem wołowym

Tatar z ogórkiem kiszonym cebulką...

Tatar wołowy (befsztyk tatarski)

Dodane przez: Czarek

Tatar wołowy (befsztyk tatarski)

Bardzo dobry jako zakąska do procentów...

Tatar siekany z łososia z jajkiem i ogórkiem

Dodane przez: EwaSidor

Tatar siekany z łososia z jajkiem i ogórkiem

Bardzo smaczna przystawka z surowego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE