Tatar wołowy na bagietce.

  • wyświetlono: 998 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Jest to danie pyszne, szybkie i proste lecz podane inaczej niż tradycyjny tatar. Ważne aby dania były piękne, smakowite i przyciągały swoim wyglądem.

  • 30min

Składniki

0,5 kg polędwicy wołowej,
15 dag cebuli białej,
3 ząbki czosnku,
15 dag ogórka konserwowego,
maggi, sól, pieprz świeży,
świeży tymianek
bagietka

Sposób przygotowania przepisu:

Tatar wołowy na bagietce.

  • 1. Mięso siekamy, przekładamy do miski. Cebulę, ogórek, czosnek kroimy w kostkę, tymianek siekamy i dodajemy do mięsa. Mięso przyprawiamy solą, maggi i pieprzem. Dokładnie mieszamy i formujemy kulki. Bagietkę kroimy w dosyć cienkie krążki i układamy na nich kuleczki tatara. Według uznania przyozdabiamy np świeżymi ziołami, cebulą, czosnkiem, ogóreczkiem.

Porady

Można użyć innej kompozycji i na kuleczkę tatara położyć mały plasterek ogórka i cebulki przekłuwając wykałaczką aby wszystko się trzymało. Taka forma podania też wygląda ciekawie.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilprzystawkistarter

Komentarze

Podobne przepisy

Tatar wołowy.

Dodane przez: Konto nieaktywne

Tatar wołowy .

Moja rodzinka przepada za tym daniem...

wołowy tatar

Dodane przez: kasienka1987

wołowy tatar

coś dla miłośników surowego mięsa!

tatar

Dodane przez: PolskaGotuje

tatar wołowy inaczej

Elegancka przystawka, kolacja we...

tatar  z  polędwicy wolowej

Dodane przez: mariola1972

tatar z polędwicy wołowej

U mnie tatar gości praktycznie...

tatar

Dodane przez: lexi27

Tatar wołowy z żółtkiem

Chyba każdy zna tą prostą, ale...

Dodane przez: messer00

Tatar wołowy z ogórkiem

Potrawa idealna jako starter do...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE