tatar wołowy inaczej

4.5 (171 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Elegancka przystawka, kolacja we dwoje pełna afrodyzjaków dla ukochanego mężczyzny czy przekąska proteinowa dla dbających o linię. W mojej wersji tatar pikantny i pełen aromatów, bardzo wytrawny.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - polędwica wołowa: 200 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - brandy: 100 mililitrów
    - musztarda ( ulubiona, do wyboru): 2 łyżki
    - oliwa z oliwek: 50 gramów
    - szalotka: 2 sztuki
    - szczypiorek: 2 łyżki
    - kapary: 2 łyżki
    - jajko na twardo: 2 sztuki
    - sok z cytryny: 2 sztuki
    - sól, świeżo zmielony pieprz: 1 łyżeczka
    - sos tabasco lub marynata czoskowa: 1 łyżeczka
    - olej sezamowy: 1 łyżeczka
    - sos sojowy: 1 łyżeczka
    - chleb tostowy kromka: 2 sztuki
    - mesclun czyli miks zielonych sałat: 2 szklanki
    - vinegret z cydrem: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Tatar

Tatar wołowy inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso drobno posiekane mieszam z jajkiem, solą, pieprzem, oliwą, sokiem z cytryny, musztardą, brandy, posiekanymi: jajkiem na twardo, cebulką, szczypiorkiem, kaparami, tabasco, olejem sezamowym, sosem sojowym. Podaję na talerzu w formie 'babeczeki" obok miks sałat polany sosem vinegret, jako dekoracja kleksy z musztardy rozcieńczonej wodą przegotowaną ( dosłownie kilka kropel). Do tego tost. Obowiązkowo kieliszek australijskiego Shiraz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować