Tatar wołowy

  • wyświetlono: 303 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Klasyczny befsztyk tatarski z siekanej wołowiny. Podany ze świeżym pieczywem, PYSZNOŚCI:)

anaid123
  • 40min

Składniki

Składniki na 4 porcje
40 dkg polędwicy wołowej
4 żółtka
2 łyżki oliwy
1 łyżka maggi
1/2 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki w proszku
sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Dodatki
3 średnie cebulki
4 małe ogórki kiszone
1 mały słoiczek prawdziwków marynowanych

Sposób przygotowania przepisu:

Tatar wołowy

  • image-1rtm8191. Mięso bardzo drobno posiekać, doprawić do smaku ,przykryć wstawić do lodówki.
    Cebulkę, ogórki , prawdziwki marynowane również posiekać bardzo drobno.

    Z mięsa uformować 4 kule, po środku każdej zrobić niezbyt głębokie wgłębienie, ułożyć na talerzach. Włożyć po 1 żółtku. Obłożyć posiekanymi warzywami.

    Podawać z dodatkiem maggi i sosu sojowego.

Porady

Klasyczny tatar przygotowuje się surowej polędwicy wołowej. Warto więc kupić mięso świeże i ze sprawdzonego źródła. To samo dotyczy jajek, jedzenie surowego żółtka wymaga aby jajka były świeże.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakiszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylakomuniaimprezatatarsurowe mięsotatar wołowy

Komentarze

Podobne przepisy

tatar

Dodane przez: bieniaszka

Tatar wołowy

Ze świeżym chlebkiem smakuje wybornie....

Tatar wołowy.

Dodane przez: Konto nieaktywne

Tatar wołowy .

Moja rodzinka przepada za tym daniem...

image-0qlm7ok

Dodane przez: malesia3

Tatar wołowy

Ulubione danie Polaków .Polecam...

tatar  z  polędwicy wolowej

Dodane przez: mariola1972

tatar z polędwicy wołowej

U mnie tatar gości praktycznie...

tatar

Dodane przez: lexi27

Tatar wołowy z żółtkiem

Chyba każdy zna tą prostą, ale...

Dodane przez: messer00

Tatar wołowy z ogórkiem

Potrawa idealna jako starter do...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE