Tatar wołowy

0 (0 ocen)

  • 20 min

Tak przygotowany tatar, z dużą ilością przypraw, cebuli, oliwek i marynowanych warzyw wyszedł bardzo smaczny i nawet, ci co omijali go z daleka z pewnością się skuszą.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    • 200 g polędwicy wołowej
    • 2 żółtka
    • 1 mała cebula
    • 4 ogórki konserwowe
    • 10 pieczarek marynowanych
    • 10 czarnych oliwek
    • sól, pieprz do smaku
    • kilka łyżek oliwy

Tatar wołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Mięso posiekać nożem na bardzo drobne kawałeczki.
    • Warzywa pokroić w drobną kosteczkę i każde podać w osobnej miseczce.
    • Wymieszać mięso z żółtkiem i warzywami, doprawić wg uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy