250 g wołowiny - najlepiej polędwicy
1 cebula
2 ogórki kiszone
2 żółtka
1 łyżeczka oliwy
sól, pieprz - do smaku
ew. 1 łyżeczka sosu worcestershire - można pominąć
Sposób przygotowania przepisu:
Tatar wołowy
1.
Wołowinę dobrze oczyszczamy drobno siekamy lub mielimy. Mięso dokładnie mieszamy z oliwą i sosem worcestershire, oraz doprawiamy. Ogórka i cebulę drobno siekamy. Na talerz wykładamy mięso a na wierz dajemy surowe żółto ( jajka dokładnie myjemy). Posypujemy pieprzem, obok wykładamy ogórka i cebulkę. Podajemy od razu.
Porady
Aby tatar był bardziej delikatny można dodać do mięsa odrobinę wody.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze