Tatar śledziowy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Śledzie solone można zastąpić innymi śledziami.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 3 płaty śledzi solonych
    • 1 słoik buraków konserwowych
    • Cebula
    • 4 ogórki konserwowe
    • ½ pęczka szczypiorku

Tatar śledziowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • śledzie 1. 1. Śledzie zalewamy wodą na godzinę, po tym czasie odlewamy i drobno kroimy.
  • śledzie 2. 2. Układamy na środku półmiska.
  • cebula 3. 3. Cebulę obieramy, drobno siekamy.
  • cebula 4. 4. Układamy wokół śledzia.
  • buraki 5. 5. Na około cebuli przykładamy buraki.
  • ogórki 6. 6. Ogórki kroimy w kostkę i otaczamy nimi buraki.
  • tatar 7. 7. Sałatka gotowa.
    8. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy