Tatar po włosku

  • wyświetlono: 1530 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bistecca alla Tartara - tatar we włoskim wydaniu. Bardziej wyszukany niż nasz polski z ogórkiem, z dodatkiem kaparów i brandy. Z dodatkiem świeżego pieczywa i dobrego wina - doskonały.

PolskaGotuje
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki


- cielęcina mielona: 600 gramów
- kapary: 1 łyżka
- cebula: 1 łyżka
- sok z cytryny: 4 łyżeczki
- oliwa: 4 łyżeczki
- natka pietruszki posiekana: 1 łyżka
- musztarda: 1 łyżka
- brandy: 1 łyżka
- żółtka: 4 sztuki
- sól i pieprz (do smaku): 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Tatar po włosku

  • Tatar po włosku1. Do mielonej cielęciny dodajemy: posiekaną cebulkę, posiekaną natkę pietruszki,posiekane kapary, musztardę, brandy,oliwę, sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy.
    Z mięsa formujemy kotleta i kładziemy na środku talerza. Małą miseczką robimy w mięsie wgłębienie i wbijamy do niego żółtko.
    Podajemy z pieczywem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kolacja we dwojekonkurs_warsztaty

Komentarze

Podobne przepisy

Tatar z udźca wołowego

Dodane przez: Paulin@

Tatar

Idealna zakąska na imprezy z przyjaciółmi.

Gotowe

Dodane przez: nadzia87

Tatar

Tradycyjny, polski tatar.

Tatar I

Dodane przez: Agiatis

Tatar

Tatar w naszej wersji jest nieco...

image-0vwjpmn

Dodane przez: Sliczna6

Tatar wołowy

Tradycyjny tatar

Tatar

Dodane przez: luna19

Tatar

Nigdy wcześniej nie jadłam ani...

Gofry po włosku z pastą rybną

Dodane przez: mysza75

Gofry po włosku z pastą rybną

Wytrawne gofry po włosku, z oliwkami,...