• Dla 4 osób
  • Łatwy

Jest bardzo dobry,oczywiście do jego przyrządzania należy skrupulatnie wybrać mięso i jajka,najlepiej u sprawdzonym sklepiku,ponieważ od świeżości i jakości składników zależy smak tatara!!!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - polędwica wołowa: 500 gramów
    - oliwa z oliwek extra vergine: 3 łyżki
    - żółtka jaj: 4 sztuki
    - ogórków kiszonych: 4 sztuki
    - cebula: 2 sztuki
    - sól i pieprz świeżo mielony: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Tatar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę zmielić na maszynce,stosując sitko o drobnych oczkach,do mięsa dodać oliwę z oliwek,doprawić solą i pieprzem - uformować cztery kuli,po środku każdej zrobić małe wgłębienie dla żółtka,wyłożyć na talerze.Ogórki drobniutko pokroić w kosteczkę,cebulkę też drobno pokroić w kostkę.Na mięso wykładać delikatnie żółtka,obok każdego tatara wyłożyć porcje ogórków i cebulki.Odrazu podawać!
    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (181 ocen)

Tatar z udźca wołowego

To może cię zainteresować