Tatar

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby

Tatar w naszej wersji jest nieco uboższy od podstawowej.Nie dodaję do niego ogórka, pozostaje tylko żółtko, cebula plus przyprawy, tak podany dla nas jest najlepszy.Robiąc tatar, mięso musi być świeże

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 200g wołowiny
    1 żółtko
    Cebula duża, lub dwie małe
    sól pieprz do smaku.

Tatar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mieliny w maszynce, końcówka z drobnymi oczkami. Przekładamy do kokilki, kubeczka i z niego/niej układamy na talerzu, na środku robimy malutką" dziurkę".
    Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, układamy w koło mięsa.
    Jajko musimy sparzyć, oddzielamy żółtko od białka, żółtko kładziemy do przygotowanej wcześniej " dziurki".
    Podajemy od razu po przygotowaniu z przyprawami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy