Tatar

  • wyświetlono: 657 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Tatar w naszej wersji jest nieco uboższy od podstawowej.Nie dodaję do niego ogórka, pozostaje tylko żółtko, cebula plus przyprawy, tak podany dla nas jest najlepszy.Robiąc tatar, mięso musi być świeże

Agiatisnow
  • 1 porcje

Składniki

200g wołowiny
1 żółtko
Cebula duża, lub dwie małe
sól pieprz do smaku.

Sposób przygotowania przepisu:

Tatar

  • 1. Mięso mieliny w maszynce, końcówka z drobnymi oczkami. Przekładamy do kokilki, kubeczka i z niego/niej układamy na talerzu, na środku robimy malutką" dziurkę".
    Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, układamy w koło mięsa.
    Jajko musimy sparzyć, oddzielamy żółtko od białka, żółtko kładziemy do przygotowanej wcześniej " dziurki".
    Podajemy od razu po przygotowaniu z przyprawami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

cebulawołowinakuchnia polskażółtkotatarsurowe mięso

Komentarze

Podobne przepisy

Tatar

Dodane przez: alaaa

Tatar

Propozycja na imprezkę ,ale nie...

Tatar

Dodane przez: Dobika

Tatar

Jest bardzo dobry,oczywiście do...

tatar śledziowy

Dodane przez: agarybak76

Tatar śledziowy

Smakowita przekąska nie tylko od...

Tatar wołowy

Dodane przez: Goszka

Tatar wołowy

Tak przygotowany tatar, z dużą...

Tatar ze śledzia

Dodane przez: bogusia82

Tatar ze śledzia

Takiego tatara ze śledzia często...

Tatar ze śledzia

Dodane przez: Ewelina Marcin

Tatar ze śledzia

Świetna przystawka z aromatycznej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE