Tatar

0 (0 ocen)

Propozycja na imprezkę ,ale nie tylko.

Składniki:


  • 0,5 kg wołowina,
    1 szt żółtko jaja,
    2-3 łyżki oliwa,
    2 łyżki woda zimna,
    do smaku sol pieprz,
    1 szt cebula,
    2 szt ogórki konserwowe

Tatar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wołowinę oczyścić z błon i ścięgien,zmielić w maszynce do mięsa na drobnych oczkach. Mięso dokładnie wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody i oliwą i żółtkiem.Pod koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem.Uformować kulki,lekko spłaszczyć i ułożyć na talerzyku.Ogórki i cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę. Rozłożyć pokrojone dodatki wokół mięsa i od razu podawać.

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (181 ocen)

Tatar z udźca wołowego