Tartinki z pomidorem twarożkiem i szynką

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zdrowa przekąska idealna na śniadanie czy lekką kolację,polecam tym małym jak i tym dużym:))))

  • 15 min

Składniki:

  • 6 kromek razowego chleba żytniego
    2 łyżki majonezu
    6 plasterków polędwicy sopockiej
    1/2 ogórka
    6 plasterków pomidora
    1/2 papryki
    150 g serka białego z dodatkiem szczypiorku
    pęczek szczypioru
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Tartinki z pomidorem twarożkiem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z razowego chleba wykroić metalową ostrą obręczą kółka,posmarować cienko majonezem,ułożyć na nich kółka wycięte z plasterków polędwicy-muszą być odrobinę mniejsze od chleba,Pomidora i ogórek umyć pokroić na plastry ułożyć na szynce-pomidor na wierzch ogórek,zakończyć kleksem szczypiorkowego twarożku,w środek włożyć po plasterku papryki,posypać siekanym szczypiorkiem.Przed podaniem schłodzić w lodówce

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy