Tartinki z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

Łatwa w przygotowaniu przystawka, do której możemy wykorzystać to, co akurat mamy w lodówce :)

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    4 jajka
    2 łyżki śmietany
    1 opakowanie mini mozzarelli
    kilka plasterków salami lub innej wędliny
    kilka oliwek
    cebula
    kawałek papryki
    sól i pieprz

Tartinki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie pokroić na 6 kwadratów i wyłożyć nimi foremki do tartaletek o średnicy 12 cm. Wędlinę, oliwki, cebulę i paprykę pokroić i rozłożyć na cieście. Jajka roztrzepać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem i zalać nimi tartaletki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy