Tarteletki z musem czekoladowym i jagodami

0 (0 ocen)

pyszne, kruche z musem i jagodami.

Składniki:

  • Ciasto :
    2 żółtka
    1 łyżka wody
    125 g margaryny lub masła
    1 szczypta soli
    250 g mąki pszennej typ 500
    2 łyżki cukru pudru

    Mus :
    250 ml mleka
    200 g musu czekoladowego ( proszek )

    Dodatkowo :
    2/3 szk jagód
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tarteletki z musem czekoladowym i jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto umieścić w robocie z nożami do siekania.
    Połączyć je a potem szybko zagnieść i zawinąć ciasto w folię spożywczą.
    Schować je do lodówki na godzinę.
    Mleko zmiksować z proszkiem na mus do zgęstnienia, przełożyć do rękawa cukierniczego, zakładając dekoracyjną końcówkę i schować mus do lodówki na dwie godziny.
    Foremki do tarteletek o średnicy 12 cm posmarować masłem lub margaryną i wysypać bułką tartą.
    Schłodzone ciasto podzielić na 6 części, rozwałkować na placki i wyłożyć nimi foremki a potem nakłuć ciasto widelcem.
  • 2. Foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 20 minut.
    Upieczone spody wyjąć z foremek i wystudzić.
    Potem spody napełnić musem i posypać jagodami a na koniec udekorować dowolną miętą ( u mnie cytrynową ).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować