Tarteletki z budyniem i malinami

0 (0 ocen)

Tarteletki są dziecinnie proste i niebiańsko smaczne.

Składniki:

  • Ciasto:
    30 dag mąki pszennej,
    szczypta soli,
    20 dag margaryny,
    2 żółtka,
    10 dag cukru pudru.

    Nadzienie:
    1 opak. budyniu o smaku gumy do żucia,
    2 niepełne szkl. mleka,
    4 łyżki cukru,
    20 dag malin.

Tarteletki z budyniem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze składników zagnieść ciasto, owinąć folią i włożyć na 1/2 godz. do lodówki. Foremki na tarteletki o śr. 11cm (6szt) natłuścić i oprószyć cienko kaszką manną lub bułką tartą. Wylepić ciastem i nakłuć widelcem. Piec ok. 10-15 min w temp. 170st.
  • 2. Budyń ugotować na mleku z cukrem wg przepisu na opakowaniu. Gdy będzie lekko ciepły nałożyć do ostudzonych tarteletek. Udekorować malinami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy