Tartaletki z rabarbarem

0 (0 ocen)

Sześć sztuk tych tartaletek to stanowczo za mało ;) Wyszły pyszne, słodkie i delikatnie kwaskowe. Właśnie na takie miałam smak.

Składniki:

  • (na 6 sztuk)

    - 150 g rabarbaru;
    - 150 g mąki;
    - 125 g margaryny;
    - 80 g cukru;
    - 2 jajka;
    - pół łyżeczki proszku do pieczenia.

Tartaletki z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę zmiksować z cukrem i jajkami.
    Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać.
    Foremki na tartaletki wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.
    Do każdej foremki nałożyć po dużej łyżce ciasta, a w środek wcisnąć pokrojony rabarbar.
    Piec w 180°C około 40 minut.
    Podawać posypane cukrem lub cukrem pudrem. Przepis z bloga mienta z moimi zmianami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy