Tartaletki z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: z podanych składników zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wylepić ciastem foremki, nałożyć folię aluminiową, obsypać kaszą, grochem lub ryżem i piec 12-15 minut w temperaturze 170 stopni, po tym czasie zdjąć folię i piec kolejne 5-7 minut aż ciasto się zarumieni.
2.Rabarbar pokroić w kostkę i zasypać cukrem. Odstawić aż rabarbar puści sok. Po czym lekko podgrzewać aż rabarbar się rozpadnie. Żelatynę zalać zimną wodą (tak żeby przykryło) i odstawić do napęcznienia. Następnie podgrzewać w kąpieli wodnej aż się rozpuści. Rozpuszczoną żelatynę wymieszać z rabarbarem. Przestudzonym farszem wypełnić ciasto. Przed podaniem posypałam cukrem brązowym oraz czekoladą.
Komentarze