Tartaletki z mascarpone i truskawkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

idealne na słodkie uroczystości

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki krupczatki
    125 gram margaryny lub masła
    1/3 szklanki cukru
    2 żółtka
    łyżka wody

    500 gram mascarpone
    4 łyżki cukru pudru
    kilkanaście truskawek
    czekoladowe ozdoby

Tartaletki z mascarpone i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki dodać margarynę lub masło i posiekać.
    Dodać cukier, żółtko i zagnieść ciasto.
    Jeśli będzie trzeba dodać łyżkę wody.
  • 2. Foremki na babeczki wysmarować tłuszczem.
    Ciasto rozwałkować na placek i foremkami wykrajać koła.
    Wkładać ciasto w zagłębienie foremek lekko dociskając, środek nakłuć widelcem.
    Piec 10-15 minut w 180st.C aż się zrumienią.
    Zostawić do ostudzenia.
  • tartaletki 3. Mascarpone wymieszać z cukrem pudrem i przełożyć do szprycy.
    Na ostudzone babeczki szprycą nakładać krem.
    Dodać przekrojone truskawki i czekoladowe ozdoby.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy