Tartaletki z masą jogurtową i galaretką z czerwonej porzeczki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Słodkie nadzienie z jogurtu greckiego przełamie galaretka z kwaśnych czerwonych porzeczek. Polecam na letnie popołudnie.Smak przepyszny.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto kruche :


    1,5 szklanki mąki
    200 gram margaryny
    1 żółtko
    2 łyżki cukru pudru
    1 łyżka mąki ziemniaczanej


    Masa jogurtowa:

    jogurt grecki 800 gram
    1,5 opakowania budyniu śmietankowego
    3 duże jajka
    100 gram drobnego cukru
    cukier waniliowy

    Oraz:

    galaretka z czerwonej porzeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tartaletki z masą jogurtową i galaretką z czerwonej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto kruche :
    Mąkę przesiewamy dodajemy margarynę , siekamy drobno, wbijamy żółtko, zagniatamy kruche ciasto.Ciasto chłodzimy 30 minut.
    2. Białka ubijamy na sztywno wsypujemy cukry , miksujemy do uzyskania gładkiej bezy.

    Jogurt grecki mieszamy z żółtkami do połączenia składników, dodajemy budyń oraz ubitą pianę .Całość delikatnie mieszamy.
    3. Ciastem kruchym wylepiać foremki, podpiec 10 minut w 180 stopniach.
    4. Masę jogurtowa poporcjować do podpieczonych foremek.Piec kolejne 15 minut.Zimne serniczki dopełnić galaretką z czerwonej porzeczki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Porzeczki Czerwona porzeczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.47 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie
galaretka z porzeczki

To może cię zainteresować