Tartaletki z kremem szpinakowym i mandarynką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne i kolorowe tartaletki z kremem szpinakowym na bazie serka mascarpone. Udekorowane cząstkami mandarynek i dżemem oraz przezroczystą galaretką. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 9 upieczonych tartaletek
    1 mała puszka mandarynek w syropie
    150 gram serka mascarpone
    2 łyżki rozmrożonego szpinaku ( bez wody )
    1 łyżka cukru pudru
    1/2 przezroczystej galaretki
    1 szklanka wody
    5 łyżeczek dżemu truskawkowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tartaletki z kremem szpinakowym i mandarynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tartaletki z kremem szpinakowym i mandarynką 1. Do gorącej wody wsypujemy galaretkę, mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy w chłodne miejsce. Mandarynki przelewamy na cedzak i odsączamy.
    Serek mascarpone przekładamy do miseczki i dokładnie mieszamy z rozmrożonym szpinakiem oraz cukrem pudrem.
    Przygotowanym kremem smarujemy tartaletki i na wierzchu układamy cząstki mandarynek. Dekorujemy dżemem truskawkowym i delikatnie polewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować