Zapraszam na pyszne i kolorowe tartaletki z kremem szpinakowym na bazie serka mascarpone. Udekorowane cząstkami mandarynek i dżemem oraz przezroczystą galaretką. Polecam.
60 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
9 upieczonych tartaletek
1 mała puszka mandarynek w syropie
150 gram serka mascarpone
2 łyżki rozmrożonego szpinaku ( bez wody )
1 łyżka cukru pudru
1/2 przezroczystej galaretki
1 szklanka wody
5 łyżeczek dżemu truskawkowego
Tartaletki z kremem szpinakowym i mandarynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do gorącej wody wsypujemy galaretkę, mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy w chłodne miejsce. Mandarynki przelewamy na cedzak i odsączamy.
Serek mascarpone przekładamy do miseczki i dokładnie mieszamy z rozmrożonym szpinakiem oraz cukrem pudrem.
Przygotowanym kremem smarujemy tartaletki i na wierzchu układamy cząstki mandarynek. Dekorujemy dżemem truskawkowym i delikatnie polewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Komentarze